úterý 29. dubna 2014

Co je pravda?

Dotaz: „Myslíte, že máte pravdu?“
Iva Adamcová
Z Benefice v Praze 26. 4. 2014

(2:09:00)
Jednou v Olomouci se mě jeden muž ptal – už jsem to vyprávěla asi stokrát, takže doufám, že vás nebudu nudit. On tam byl s manželkou, a pořád se na něco ptal, a byl takový bodavý. Já tyhle lidi miluju, protože oni nejvíc rozvíří takovou tu zvědavost, a ono je to užitečné pro všechny. Ta jeho žena se za něho už styděla a říkala: „Nech toho, dělej, přestaň!“ A já z toho pódia: „Nechte ho, nechte ho!“ A on říkal: „Myslíte, že máte pravdu?“ A já: „Víte co, já vám to vysvětlím trošku zdlouhavě, ale trošku jinak.“


„Napřed bychom si měli vysvětlit, co to pravda je. Zkuste si představit, že v těle člověka žijí milióny buněk. Každá ta buňka má jinou pravdu, protože jedna je kostní, jedna je jaterní, každá má jinou funkci, v tom životě žije jinak dlouho, jindy se narodí, jindy umírá, ty buňky se mění, ale pořád se všechny vyvíjí. A pravda buňky při narození je jiná než při úmrtí, protože ona projde dlouhým procesem vývoje a zažije spoustu situací a spoustu dění. Takže člověk každý sám, i vy,“ jsem řekla tomu muži, „jste prožil spoustu jiných pravd podle doby, jak jste procházel svým životem. Ale to není všechno. Teď vás trošku šokuju. Protože pravda Boha je součet všech pravd. To znamená, všech lidí žijících. A teď budu mluvit jen o naší planetě, ne o vesmíru, protože to už by bylo nad náš rámec pochopení. Stav na planetě je součet všech buněk žijících v tu chvíli. Jenže ony umírají a rodí se. Takže ta pravda se pořád mění.“ A říkám: „Stačí vám moje odpověď?“ A on: „Jo, jo, stačí.“

pondělí 28. dubna 2014

Jak se zbavit strachu

Jak se zbavit strachu?
Iva Adamcová, z přednášky Jilemnice, 5:08:00

Dotaz: 
Často mám strach o někoho, nebo z něčeho. Snažím se s tím bojovat, ale nedaří se mi.

Iva Adamcová: 

Nemusíte s tím bojovat. Tím to nikdy nezvládnete. Uvědomte si, že ten, kdo vám to podsouvá, je tahle hladina egoismu. (Viz vysvětlení pod textem.) Ta vám podsune strach. Musela jste to někde vidět, to znamená, v dětství se o vás někdo bál. Vaše okolí, maminka, babička.

Já jsem taky vždycky věděla: Mám děti, ano, může se těm dětem něco stát. Jenže když je naučíte, aby neútočily na svět, nikdy se jim nic nestane. A jestli se jim něco má stát, je to v plánu, je to v jejich osudu, a já to musím stejně respektovat. Ale hlavně, vy těm dětem běžně lidsky můžete vysvětlit, co ony můžou pochopit, co mají dělat, co nemají dělat, čeho by se měly vyvarovat, a pak je skutečně odevzdejte Otci, neboli jejich programu, vývoji.

Když přijde strach z té hladiny egoismu, takový ten pocit, nával, tak si řekněte: „Ještě se nic nestalo. Až se stane, budu to řešit.“ Protože to byste se taky mohli bát celý život, od rána do večera, a byli byste z toho obrovsky nešťastní. To je zbytečné. Tak to nevyřešíte. A už jsem vám dneska řekla jednou, že máte řešit jen to, co se vyřešit dá. Řešte věci, až když se stanou. Strach je nejhorší, co můžete dělat.

Vyprávěla jsem vám už jeden příběh – jak vám ego podsunuje různé věci, i ve hmotě. Měla jsem malé děti, dluhy, byla jsem samoživitelka, a jednou vlezu do auta, protože jsem potřebovala rychle odvézt práci, a místo toho, aby ty ruce nastartovaly, tak se ke mně takhle otočily. Já jsem cítila, kdo to udělal: hladina egoismu. Takže, ty ruce se mi takhle otočily a ozval se hlas té hovořící hladiny. Říká: „Co když si zlomíš ruku? Chcípnete hlady. Přijdeš o práci, nebudeš moct pracovat, nemůžeš platit leasing, přijdeš o přístroje. To bude v prčicích.“ Já jsem koukala na ty ruce, a pak se ozvalo: „Nebo si zlomíš nohu, nebudeš moct rozvážet autem, dopadne to úplně stejně.“ Tak jsem se usmála beze strachu na tu ruku a řekla jsem: „Ještě se to nestalo. Budu to řešit, až se to stane.“ 

Uvědomte si, co to je strach. Strach je iluze. On de facto neexistuje. Jediná přítomnost s Bohem a jediná existence s Bohem je spokojenost s původní vůlí Boha, neboli s programem - osudem. Všechno, co máte zažít, zažijete. Jestliže přijde strach, to znamená, že ta hladina vás chce vyděsit a mít vás pod kontrolou. A tak vám něco předhodí, o co byste se báli. Ať je to dítě, nebo práce, to je jedno. Přesně to, čeho se bojíte, na to vás nasměruje, přesně to vám ukáže. Vzpomeňte si na Harryho Pottera. Přesně tohle bylo natočeno ve 3. díle. Jestliže se chytíte, má vás, už vás drží. A teď vás to demoluje a pořád se to zvětšuje. A vy sami si to tvoříte. 

Strach je nespokojenost, neboli egoismus, oddělení bytosti, která něco nechce. Je jedno, jestli chtít ano nebo chtít ne. Obojí je vaše vůle, kterou prosazujete. Jestli se to má stát, tak se to stane. Tečka. Takže strach je v budoucnosti, a ještě nespokojenost. To je dvojnásobný egoismus. Ne. Až se něco stane, budu to řešit. Když tomu egu takhle odpovíte, ono ztichne. A až to přijde zase za nějaký čas nečekaně, nenechte se ovládnout. To je nesmysl, pitomost. Strach nemůžete vyřešit, je nekonečný, dokud to nepochopíte ze své hlavy. Máte mozek, dostali jste obrovský dar, tak si o tom popřemýšlejte někde v klidu, udělejte si čaj a zapalte si svíčku. A dojde vám to, že tohle nikdy nemůžete vyřešit. Vyřešíte to tím, že si uvědomíte, že to je nesmysl. (5:13:12)



Jak zvládnout útok

Jak zvládnout útok
Iva Adamcová, z přednášky v Jilemnici
Přepis: OrgoNet


Dotaz:
Jak se zachovat, když na mě někdo zaútočí? Vím, že se nemám bránit útokem, ale je mi to líto a rozbrečím se. Co dělat v této situaci?

Iva Adamcová:
Stačí, když toho člověka pozorujete. Nesmíte ho odmítnout. Vy ho odmítáte i lítostí. Je vám líto, že to dělá. Ne. Tím si plánujete, že se vám to bude dále dít, protože tohle neumíte.

Vibrace planety, politika, ekonomika, peníze

Vibrace planety, politika, ekonomika, peníze
Iva Adamcová: z přednášky Brno 3, červen 2013,
(Mezititulky: Orgonet)

Zvýšení vibrací planety

To, co se teď děje na planetě, je hodně drsné, jak víte, a bude to ještě drsnější nějaký čas. Planeta se totiž od března 2013 dostala do konečných vibrací. Každý rok v listopadu se otevírala další brána, a uzavíralo se to v březnu 2013. V této době planeta dozrála do obrovských vibrací. Jestli se zajímáte třeba o astrofyziku, tak zjistíte, že planeta v 80. letech měla 7,8 a teď má asi 11,8. Je to skoro dvakrát tolik. Samozřejmě čím vyšší vibrace, tím vyšší teplota, proto tají ledy, bude se měnit celkový výzor planety. A samozřejmě naše těla jsou tvořena Matkou Zemí. (Pozn. Orgonet: Měřila to NASA. Vibrace planety - tzv Schumannovy rezonance se zvýšily od 80. let prý již ze 7,8 (průměrný lidský mozek) na 14-15Hz (vibrace vědomého, probuzeného lidského mozku. ) 

A jestliže člověk bude čistý a láskyplný, bude mít vyšší vibrace, bude rezonovat jeho hmota, kterou oživuje nitrem, s rezonancí planety. Ten člověk bude altruistický, milující, nezasahující svojí vůlí člověka, respektující, kolem sebe bude plodit skutečně jenom lásku, bude vysvětlovat okamžiky, kdy lidé vedle něj pochopí, bude jim pomáhat, pak jim bude ukazovat cestu, kudy se mají vyvíjet. V řeči přenesené do školy - jak se má vypočítat matematický příklad. Tehdy ti lidé vezmou svůj život do svých vlastních rukou, spojí se do pocitu „my“.

Politika, ekonomika, peníze

Každý egoistický čin, který je vytvořen teď člověkem, je okamžitě a rychle „potrestán“. Podívejte se, co se děje v politice, na celém světě. Podívejte se, co se děje v ekonomice. Ta ekonomika je nastavena na velice egoistické věci: chtít mít. A ještě navíc jsou veliké sumy, které jsou takhle vyzdvižené mimo lidi, ty jsou jenom uloženy a neprobíhají, ta měna neprobíhá. Proto se děje to, že dole hodně lidí nemá peníze, které tu vlastně nejsou, jsou postavené na stranu.

Pozor, vše je dobré, já to nekritizuju. Vše je dobré, protože teď se to posere. (:-) Plán planety je na to nastavený. Věřte mi, ona se očišťuje. Ona tady přece nemůže snést něco egoistického, když sama už ty egoistické vibrace nemá. Ona se jakoby otřásá, proto se teď všechno děje.

Je zbytečné zajímat se o politiku, a posuzovat, kritizovat. Ti lidé mají své osudy, které se rozhodli prožít v této sféře, protože ještě neumějí většinou třetí čakru. Tam je moc. Ten člověk tam třeba může jít i s dobrým úmyslem, ale když se dostane do pozice, kdy najednou má otěže v rukách, tak to neunese, tu moc. Navíc kolem sebe má lidi, kteří ho potřebují přitáhnout na svoji stranu, kvůli úplatkům, kvůli svým kapsám, naplněným peněženkám. To jsou věci, které si ten člověk musí prožít. A ten dopad je pro něj velmi dobrý. Bez kritiky. Tohle jste v minulosti taky museli dělat. Já taky. Proto tomu dneska rozumím, a už bych to v životě neudělala. Takže vidíte, že neexistuje špatný čin člověka.

...

Na chvíli se vrátím k té politice: Jestliže vy máte program vašeho osudu daný, a to máte, pak je tam zaznamenáno jakékoli, i politické dění, protože pro vás je to jako situace, která tady je. A je tam i zaznamenáno, koho v tu dobu zvolíte. Takže vidíte, že program planety, ano, to je akáša, je dopředu daný. A je jedno, jestli ten politik to dělá dobře, nebo to dovede do prčic. To jste se lekli, co? I to je dobře, protože v plánu je zničení systému peněz tady na planetě. K tomu dojde, ještě to bude nějaký čas trvat, nebojte se, bude jiný systém, systém celku, který bude mít stejné části, bez nějakých peněžních částek.

Oni lidé mají iluzorně doma ty papírky a kovová kolečka a chrochtají si nad tím. Pro mě je to takové úsměvné, vždycky to bylo. Mně to připadalo jako když si na pískovišti hrajou děti a mají takové ty listy ze stromu a teď si myslí, že mají peníze a platí si. Je to hra takových iluzorních dětí, které tady „vlastnily“. Dneska už vůbec – představte si, že všechno probíhá imaginárně přes počítače, že na tom počítači jsou jenom čísla, která se vám tam mění, ale nikdo ty peníze ani nevidí, to jsou jenom iluzorní věci, které se přelévají. Ono to tak je, ano. Ale pozor: víte, že vše je dobré. Ony ty peníze měly svůj smysl, protože pro 3D – systém hmoty lidí a systém planety – vlastně byly nutné. (1:14:00)



Přednášky Ivy Adamcové:




Má člověk svobodnou vůli?

Iva Adamcová, z přednášky Zlín, Rock Café 
16. 11. 2013


Vítám vás, moc jsem se na vás těšila.

Rok a čtvrt uplynul obrovským tempem, a blíží se čas, kdy už vám řeknu úplně všechno. S touto přednáškou zbývá celkem ještě pět přednášek, kdy vám Otec do konce roku přes tuhle schránku dodá to, co jste potřebovali slyšet k přechodu, a co to vůbec znamená. Krok za krokem. Kdybyste chtěli poslouchat přednášky i opakovaně, třeba doma z audií, jsou na adrese dan.hrabalzavináčgmail.com, a Dan vám je velmi rád pošle. Je tam mnohem více informací, a hlavně, můžete je poslouchat opakovaně, protože tady je to opravdu jako s knihou. Když si do ruky vezmete po čase stejnou knihu, tak v ní uvidíte úplně jiné informace, protože za ten čas jste se vyvinuli mnohem dál. Mnohem víc v praxi znáte a víte, a už víte, jak se máte chovat.

Minulý týden mi přišel ze Slovenska velmi krásný dopis, ještě jsem na něj nestačila odpovědět, a tam mi pán říká s údivem, jak je možné, že ty přednášky do konce června tohoto roku byly úplně o něčem jiném než jsou teď. Od září, začalo to Ústím, Opavou, Chrudimí, tam jsou výrazné shody. Vysvětlím vám to, abyste ani vy nebyli udivení, protože když nevíte, co se děje, tak je tam trošku mezera, a nevíte si s tím rady.

Zkuste si představit, že bych vám před dvěma a půl lety řekla, třeba i na těch videích: Buďte obyčejnými lidmi. To by mě nikdo neposlouchal. To by zkrátka nikdo neslyšel, protože byste nevěděli, co to znamená obyčejný člověk a jak se k tomu dopracovat, takové řeči by se vám nechtělo poslouchat. Takže jsem trpělivě musela vysvětlovat mechanický přechod mezi prožitkem člověka, čakrou, to znamená centrem, které ovlivňuje vaše konání a přístup vašeho božství neboli vás, protože jste skutečně bohové, k praxi Krista. To znamená člověka Ježíše, který ukřižoval v pokoře své ego, a to vše nám předvedl. Ano, on to tam všechno nastavil, nesl si svůj symbolický kříž na Golgotu, a snesl bez všech protivenství to, co se dělo.