úterý 1. října 2013

Dotaz: Špatně spím

Řadu let špatně spím, nic se nelepší ani po vyslechnutí tvých přednášek. Spím  zhruba hodinu a pak se probudím a někdy nespím až do rána. Je mi ještě pomoci nebo to mám brát jako úděl? (Opava 28. 9. 2013, 3:57:32)

Většinou je nespavost i tím, že začnete obrovsky přemýšlet. Jakmile člověk nespí, většinou nastartuje takový ten motor přemýšlení.

Existuje i pomoc přes jídlo, abyste nejedli věci, které vám zvedají tlak.

Dále, nevím, kolik vám je let, tam je taky možnost toho, že jak stárneme, tak stárne kůže, která obsahuje receptory, které odečítají dobu slunce. To znamená, že vám chybí hormon, který „zařizuje“ spánek. On se má nastartovat asi ve 4 hodiny, to znamená, když se blíží doba odchodu do postele, a pak to vrcholí ve 12. Je to individuální.


Ke stáru taky člověk spí míň, protože potřebuje míň spánku. Moje maminka strašně špatně spí. Třebas v noci vůbec neusne. Druhou noc spí třeba 3 hodiny, a čtvrtou noc úplně omdlí, v tom smyslu, že spí jako zabitá, od večera do rána. Jednou jsme šly teď nedávno spolu ze hřbitova, a ona říkala: Dneska jsem se tak vyspala … jednou za čtyři dny. A měla takovou blaženost v obličeji: To ti je tak úžasný … Já říkám: Vidíš to, to bys bez své nespavosti nikdy nemohla prožít, tuhle blaženost (:-))). A ona: To jseš celá ty! Ale smála se a říkala: Máš pravdu. Musím uznat, že máš pravdu. Víte, na moji maminku funguje paradoxně kafe. Když nemůže spát, jde do kuchyně, uvaří si kafe a usne jak špalek.

Většinou je to ale skutečně tím přemýšlením, to nastartujete a řešíte pak nějaké svoje problémy, u každého člověka je to jiné.

Mohly by tam být eventuelně nějaké blokové věci, ale nemusí být.


Když vám to bude vadit a půjdete do postele už s tím, že vám to vadí, že určitě neusnete, tak si pište, že neusnete, protože tam už si to programujete. Taková ta obava, co tam bude. (4:00:55)

Žádné komentáře:

Okomentovat